programare
consultaţia specialistului

Îndreptarea dinţilor (ortodonţia)

Brecheţi Damon


Filosofia tratamentului cu brechete Damon este bazată pe faptul că sistemul forţelor slabe permite muschilor maxilo-faciala să determine cursul în care va merge  tratamentul, promovând ocluzia fiziologică.

Brecheţi

Sistemul Damon-3  este o combinaţie a brechetelor de tehnologie înaltă  de tip pasiv şi filosofia revoluţionară a tratamentului Dr. Dwight Damon.

Caracteristică principală a sistemului este forta de frecare redusă a arcului în canalele apararului şi, ca rezultat,  posibilitatea aplicării forţelor slabe pentru  mişcarea dinţilor la toate etapele de tratament ortodontic.

Forţele dezvoltate prin aplicarea sistemului Damon-3, sunt suficiente pentru  stimularea activităţii celulare, dar nu dereglează alimentarea cu sânge a parodontului, adică se află în "biozona" sau în "zona forţelor optime." Utilizarea forţelor acestea este un avantaj enorm şi pentru pacient şi pentru medic.

Avantajele utilizării sistemului Damon:

  • Extinderea  alegerii pentru planificarea tratamentului. Scăderea indicatiilor pentru extracţia dinţilor în tratamentul ortodontic
  • Reducerea perioadei de tratament cu 25%
  • Reducerea semnificativă a numărului de vizite la medicul-ortodont. La  primele etape intervaluri între vizitele variează între 8-10 săptămâni
  • Reducerea disconfortului pentru pacient în timpul tratamentului, în legătură cu utilizarea forţelor slabe
  • Reducerea timpului, petrecut cu sistemele tradiţionale pentru instalarea şi înlocuirea ligaturilor elastice sau metalice
  • Simplificarea tratamentul mecanic ceea ce  implică reducerea cerinţelor pentru aparat, facilitând  închiderea spaţiilor
  • Îmbunătăţirea rezultatelor aşteptate de către pacientul de la tratamentul ortodontic
  • Brechetele metalice Damon-3MX au o construcţie mai confortabilă sferică şi un mecanism îmbunătăţit de deschidere şi închidere.

Lăcatele Damon facilitează accesul la molarii secundari pe parcursul tratamentului, ceea ce face  procesul de înlocuire a arcurilor mai  rapidă şi mai uşoară.

Apariţia noilor brechete metalice Damon Q - un pas uriaş în domeniul de reducere a fortei de frecare şi a sistemelor pasive autoregulate, ceea ce duce la procesul de vindecare mai comfortabil şi rezultativ. Acum, ele au un corp subţire şi o dimensiune mai mică. Construcţia aparatului cu un slot de intrare pentru arc strîmb simplifică fixarea arcului. Poziţionare de înaltă precizie pentru fixarea brechetelor. Sloturi îndoite pentru elementele de susţinere a metodei noi de tratament.

- Damon Q oferă o mişcare de dinţi mai rapidă şi mai controlată şi rezultate clinice excelente!

Construcţia metalică din oţel  asigură rezistenţa excepţională şi durabilitatea produsului în timpul tratamentului.

Sloturi orizontale şi verticale o variabilitate mai mare a tratamentului, inclusiv distopia caninilor, poziţia  frezelor laterale etc. Cârlige suplementare invizibile, arcuri suplimentare - toate acestea pot fi folosite în  Damon Q şi cu arcuri dreptunghiulare şi cu cele circulare.

Pozitionerul detaşabil pentru instalarea aparatului, construcţia în formă de diamant a aparatului, linia verticală din centrul aparatului - permite o plasare mai precisă a sistemului şi îmbunătăţirea liniei de zâmbet. Fiecare poziţioner pentru instalarea aparatului are o culoare proprie, ceea ce facilitează alegerea corectă a elementelor.

Schimbarea rapidă şi uşoară de arcuri se realizează prin: sloturi inovatoare – lăcate Spin Tek cu o pătrundere  oblică, ceea ce facilitează fixarea arcelor la toate etapele de tratament.

Corpul  subţire şi dimensiunile mici a brechetelor cu colţuri sferice ajuta la prevenirea ocluziei incorecte  şi contribuie la confortul pacientului şi la estetica bună.

Damon Q - este o parte importantă a sistemelor Damon, o combinaţie de brechete pasive autoregulate, calibrate după forţa arcelor şi tratamentul minim invaziv care  impreună creează o forţă de frecare mai blândă pentru mişcarea dinţilor. Acest lucru contribuie la reducerea timpului de tratament şi numărului de vizite la medic, pentru confortul pacientului şi nu necesită schimbarea frecventă a arcelor şi ligaturilorl.

Brechetele Damon - o alegere esenţială a pacienţilor clinicii stomatologice "Denta Vita"!


Acestea şi alte tehnologii cu mare succes sunt utilizate în centrul stomatologic "Denta Vita" care este situat în centrul Chişinăului, unde lucrează medici calificaţi, care îşi îndreaptă întreaga lor experienţa cu ajutorul tehnologiilor moderne către îmbunătăţirea sănătăţii a pacienţilor.