Реставрация зубов: показания, методы, особенности, материалы и цены
Tehnologii moderne

Restaurarea dentară: indicații, metode, caracteristici, materiale și prețuri

Restaurarea dentară reprezintă reconstruirea formei unui dinte rupt, fracrurat sau parțial deteriorat folosind materiale compozite sau ceramice. În situația când este necesară o restaurare minimă a dintelui frontal, medicul va monta o obturație coronară (plombă) obișnuită pentru restaurare. Dacă deteriorările sunt grave, o parte a coroanei este distrusă, medicul va recrea fragmentul care lipsește după forma și nuanța necesară, cu ajutorul unei fațete dentare sau a unei coroane integral ceramice, fără metal.

Arta modelării și restaurării dinților ajută la restabilirea fiziologiei dintelui, la îmbunătățirea zâmbetului, chiar și în cazurile în care pacientul nu are alte reclamații decât cele estetice.

Când este necesară restaurarea dintelui cu un material de umplere?

Restaurarea estetică a dinților poate fi necesară în următoarele cazuri:

  • Corecția formelor și dimensiunilor neregulate.
  • Eliminarea lacunelor dintre dinți, inclusiv restabilirea dinților frontali distruși, umplerea diastemei și tremelor.
  • Restaurarea marginilor incizale.
  • Reconstruirea dintelui ciobit/știrbit.
  • Restaurarea nuanțelor.

Restaurarea estetică a dinților frontali în practica dentară este mai dificilă decât lucrul cu dinții de mestecat laterali. Acest lucru se datorează faptului că zona frontală este vizibilă atunci când vorbim sau zâmbim. Specialistul trebuie să fie atent în procesul de restaurare a smalțului, mai ales în procesul construcției straturilor cu diferite grade de transparență. Zona gingivală a dinților este de o culoare mai închisă și are o nuanță galbenă naturală pronunțată, marginea incizală este transparentă și deschisă.

Restaurarea dinților: opțiuni și metode

În clinica noastră vă oferim diferite tipuri de restaurări dentare:

1. Restaurare directă

Această metodă presupune restaurarea dinților nemijlocit în cavitatea bucală. Se folosesc micro și nano compozite. Aceste materiale reflectoare reproduc în totalitate proprietățile țesăturilor reale. Restaurarea dentară compozită are loc într-o singură vizită. Cu această procedură, medicul poate restabili complet forma dintelui, inclusiv imitarea tuturor straturilor sale (marginea incizală, dentina și smalțul), ținând cont de proprietățile lor optice și de nuanța naturală.

2. Restaurare indirectă

Metoda dată presupune mai multe etape. Întâi, se efectuează o amprentă clasică (cu lingură și material) sau digitală (cu un scaner intraoral). Apoi, folosind tehnologia modernă CAD/CAM, se fabrică o fatetă dentară, coroane fără metal, incrustări cu folosirea materialelor de restaurare. În etapă finală, stomatologul fixează construcțiile create pe dinți.

Restaurarea artistică a dinților descrisă în ultimul scenariu va costa mai mult decât în ​​cazul unei metode directe, care poate fi efectuată și fără șlefuirea dinților. Procedura se efectuează în cabinetul stomatologului în 2 vizite.

Cât costă restaurarea dentară artistică?

Prețul restaurării dinților frontali este mai ridicat decât reconstruirea grupului dinților de masticat. Acest lucru se datorează nivelului de dificultate crescut a lucrului stomatologului și timpul petrecut pentru restaurare.

Mai mulți factori influențează prețul:

  • Numărul de țesuturi afectate a dintelui.
  • Tipurile și numărul zonelor în care este necesară restaurarea dinților. Acestea pot fi frontali, laterali, molari, lacunele dentare, mărgini incizale.
  • Tipuri de fotopolimeri folosiți în procesul lucrului.
  • Tehnologia de restaurare a smalțului, dentinei (cu imitarea tuturor straturilor sau completarea formelor cu material de prima culoare).

Pentru a întoarce frumusețea zâmbetului, pentru a restabili tenul și forma dinților, înscrieți-vă la o restaurare artistică dentară la Denta Vita. Veniți la o consultație primară și veți afla cât costă restaurarea unui dinte în cazul dvs și cât timp va dura.