programare
consultaţia specialistului

Tehnologii

Prophyflex

Metoda de curăţire a dinţilor cu ajutorul tehnologiei Profyflex( AIR FLOW)

Profyflex

Menţinerea cavităţii bucale în stare igienică pe un nivel constant şi înalt – practic este o garanţie sută la sută  pentru prevenirea cariei şi bolilor mucoasei. Dar în condiţii de domiciliu este imposibilă obţinerea rezultatului necesar.

Rezultatul dorit poate fi obţinut numai după detartrajul  dinţilor in cabinetul stomatologic. În clinici stomatologice, detartrajul  dinţilor poate fi realizat prin utilizarea unor sisteme multiple, unul dintre care este sistemul Profyflex. Metoda de curaţire profesională a dinţilor prin utilizarea tehnologiei Profyflex este cunoscută pentru foarte mult timp şi s-a dovedit a fi cea mai bună. Conform cercetărilor efectuate în 1987 la Universitatea din Aachen (Germania),Profyflex nici o metodă de detartraj  nu oferă un astfel de rezultat ca Profyflex. Cu ajutorul aceastei tehnologii se indepărtează placa dentară, care are un efect negativ asupra mucoasei. Ea provoacă  inflamaţie în jurul dintelui - gingivita si parodontoza (boala gingiilor), care presupune un tratament complex, de lungă durată, şi, uneori, chiar şi extracţie a unui dinte. Astfel, albirea mecanică sau curăţirea dinţilor cu metoda Profyflex este foarte utilă: Dvs primiţi nu numai dinţi mai albi, dar cel mai important – nişte dinţi curaţi şi sănătoşi.

Profyflex

Tehnologia Profyflex (Air Flow) se bazează pe principiul de prelucrarea sablară a suprafeţelor. Acest principiu a venit de la utilajul tehnic şi se are în vedere prelucrarea suprafeţei cu un jet de aer  şi apă cu un abraziv, sub forma căruia este folosit praf KaVo PROPHYpearls, care îndepărtează eficient petele de cafea, ceai, placa fumătoare rămânînd în acelaşi timp delicat cu dintele şi ţesăturile înconjurătoare. Datorită formei speciale sferice a particulelor (fără colţuri sau margini ca la bicarbonat de sodiu obişnuit) praf  KaVo PROPHYpearls relativ uşor influenţează asupra dintelui în timpul detartrajului şi obţinînd rezultatul excelent, rămâne în acelaşi timp blând cu dinţii şi cu ţesuturile moi. Tehnologia este concepută pentru restabilirea culoarei şi luciului a dinţilor.

Metoda Air Flow este recomandată în clinica stomatologică "Denta Vita" şi pentru prelucrarea brechetelor, implantelor, înainte de a aprecia culoarea dintelui (pentru protezare, restaurare etc.), precum ca şi o procedură prealabilă înainte de fluorizare sau albire a dinţilor.

Profyflex Profyflex

Acestea şi alte tehnologii sunt folosite cu mare succes în Centrul Stomatologic "Denta Vita" care este situată în centrul Chişinăului, unde lucrează nişte medici calificate, care îşi îndreaptă intreaga lor experienta cu ajutorul echipamentelor moderne către îmbunătăţirea sănătăţii a pacienţilor.