programare
consultaţia specialistului

Noi tratăm dinţii

Noi tratăm granuloamele

Noi tratăm granuloamele

Una din tendinţele moderne în chirurgia dentară  sunt intervenţii chirurgicale destinate pentru păstrarea dinţilor . Dacă anterior, în orice caz dificil dintele era extras, în prezent medicii-stomatologi din clinica "Denta Vita" fac tot posibilul pentru a salva dintele. În rîndul intervenţiilor chirurgicale sunt  incluse tipuri de manipulare, cum ar fi eliminarea diferitor tumori din tesutul osos sau din ţesuturile moi a cavităţii bucale, eliminarea rădăcinelor, separarea coroana-radiculară, precum şi diferite metode de tratament a afectiunilor parodontale.

Tumorile mai frecvent întălnite în cavitatea bucală sunt granuloamele radiculare. Pentru a elimina granuloamele radiculare, care reprezintă uneori o ameniţare pentru pierdere a dintelui, se efectuează o intervenţie chirurgicală cu rezecţia vîrfului de rădăcină, care permite eliminarea tumorilor, păstrând în acelaşi timp dintele.

Înainte de a supune intervenţiei chirurgicale canalul este minuţios sterilizat cu laser şi plombat. Apoi se efectuează operaţia de rezecţie a vîrfului de rădăcină. Operatia se efectueaza sub anestezie locală şi, prin urmare, este complet nedureroasa. După exfolierea lamboului muco-osos în osul este perforată o gaură la vîrful rădăcinei. Vârful de rădăcină este tăiat, dar ţesutul granulat se curăţă. Gaura se umple cu un os artificial. Lamboul muco-osos este reîntors la loc şi se suturează bine.

În cazul în care tratamentul unei rădăcini a dintelui cu trei rădăcini este neeficient sau imposibil de efectuat rezultatul pozitiv este obţinut prin tratamentul chirurgical. Pentru a nu elimina intregul dinte din cauza unei rădăcini deteriorate se efectuează amputarea rădăcinei – este tăiată cu grijă şi dintele este transformat  dintr-un dinte cu trei rădăcini într-un dinte cu două rădăcini cu păstrarea activităţii funcţionale a dintelui.

În cazul în care caria afecteaza dintele cu două rădăcini în zona de bifurcare (locul unde se deslănţuiesc rădăcinile), se aplică o separare coroana-radiculară, adică coroana dintelui este tăiată în două astfel sepărînd rădăcinile. Ca urmare un dinte cu două rădăcini se transform în doi dinţi cu o rădăcină, care permite accesul liber la cavitatea pacientului şi tratarea ei.

Toate operaţiile de mai sus sunt efectuate cu mare succes în centrul stomatologic "Denta Vita" si asigura pacienţilor săi rezultatul de  calitate înaltă a tratamentului efectuat.


Acestea şi alte tehnologii cu mare succes sunt utilizate în centrul stomatologic "Denta Vita" care este situat în centrul Chişinăului, unde lucrează medici calificaţi, care îşi îndreaptă întreaga lor experienţa cu ajutorul tehnologiilor moderne către îmbunătăţirea sănătăţii a pacienţilor.