programare
consultaţia specialistului

Tehnologii

Cavitron JET SPS

Cavitron JET SPS

Cavitron Jet SPS tehnology este un aparat magnitostructiv de ultrasunet, care este conceput pentru înlăturarea depunerilor dentare supra şi subgingivale (pietre dentare). Acest aparat este folosit în clinica stomatologică privată "Denta Vita".

Cavitron Jet SPS tehnology este cel mai sigur aparat de ultrasunet care îndepărtează uşor placa dentară (piatra dentară) şi poate fi folosit şi pentru tratamentul dinţilor la copii.

Baza de îndepărtare a depunerilor dentare cu ultrasunet  constă în combinare de patru mecanisme diferite:

  • Prelucrarea mecanică;
  • Irigaţie;
  • Cavitaţie;
  • Turbulenţă acustică.

Mecanismele folosite asigură o eliminare maximă a pietrei dentare, chiar şi în locurile îndepărtate. Un loc aparte aparţine hidromasajului şi irigărei a gingiilor cu soluţii antiseptice. În momentul efectului de ultrasunet de o frecvenţă anumită (25-30 kHz-30 000 de oscilatii pe secundă)  asupra moleculilor de apă apare un efect de cavitaţie a picăturii de apă şi prin urmare oxigenul liber distruge membrana microorganismelor.Turbulenţa acustică permite medicului să monitorizeze calitatea suprafeţei de curăţare. Etapă finală este pulverizarea cu aer (Air Flow), cu o soluţie medicamentoasă şi cu un praf calciu carbonat (profypearls) care se consideră o metodă eficientă pentru înlăturarea pietrei dentare, petelor care conţine coloranţi alimentari (ceai, cafea...) şi a depunerilor la fumatori.

În clinica "Denta Vita" se dă preferinţa prafului calciu-carbonat, deoarece particulele lui au o formă sferică (!!!),prin urmare, în procesul de lustruire suprafaţa dintelui nu este zgâriată. Ceea ce nu poate fi spus despre sodiu dicarbonat, particulele căruia au colţuri ascuţite, care potrivit opiniei experţilor germani  traumează smalţul dentar, şi din păcate totuşi mai este utilizat în clinici stomatologice din cauza preţurilor mai mici.

Ca cadou de la clinica stomatologică "Denta Vita" Dvs o să aveţi parte de un Master Class a periajului dentar  şi un Flosser pentru curăţirea spaţiilor între dinţi.


Acestea şi alte tehnologii sunt folosite cu mare succes în Centrul Stomatologic "Denta Vita" care este situată în centrul Chişinăului, unde lucrează nişte medici calificate, care îşi îndreaptă intreaga lor experienta cu ajutorul echipamentelor moderne către îmbunătăţirea sănătăţii a pacienţilor.