Despre ce avertizează mirosul din gură
Afecțiuni dentare

Despre ce avertizează mirosul din gură

Respirația urâtă este un motiv pentru a merge la un dentist. În cele mai multe cazuri, problema este asociată cu o igienă orală deficitară și poate fi corectată rapid. În unele cazuri, respirația putridă semnalează prezența bolii.

De ce apare „respirația rău mirositoare”, despre ce avertizează și cum să scapi de ea?

  1. Respirația urâtă este o problemă cu care se confruntă fiecare a patra persoană din lume, sau 25% din totalul populației.
  2. „Respirația urâtă” cel mai des apare la cei care acordă puțin timp igienei și pur și simplu uită să se spele pe dinți după ce au mâncat.
  3. Clătirea regulată a cavității bucale reduce, de asemenea, riscurile respirației urâte. În acest scop, sunt bune atât apa obișnuită cât și spray-urile speciale.

De ce problema nu trebuie ignorată?

Mirosul urât din gură are propriul său termen medical. Boala se numește halitoză. În ciuda faptului că problema pare a fi una nesemnificativă, ea poate avea consecințe foarte neplăcute. Pacienții care au o respirație urâtă dimineața sau o notează pe parcursul zilei, dacă nu tratează afecțiunea, ulterior pot dezvolta complexe psihologice. În faza inițială, aceste este o neîncredere în sine și incomoditate în comunicare, însă mai apoi se vor dezvoltă probleme mai profunde care pot cere un tratament serios.

Când este necesar să vă adresați mediculului stomatolog?

Adesea, remedii simple și schimbări ale stilului de viață, cum ar fi îmbunătățirea igienei orale sau renunțarea la fumat, pot contribui să scapi de respirația urât mirositoare. Important e să acordați o atenție suficientă igienei orale și să renunțați într-adevăr la deprinderile nesănătoase. Însă, dacă și după ce ați respectat toate recomandările, încă miroase rău din gură, este recomandat să consultați un medic pentru a afla cauzele principale și a primi un tratament.

Cele mai frecvente cauze ale halitozei sunt

  1. Alimentația. După consumarea cepei și a usturoiului, produsele de descompunere intră în fluxul sanguin și în plămâni.
  2. Uscăciunea. Saliva curăță cavitatea bucală în mod natural. Dacă cavitatea bucală este uscată, apare un miros teribil.
  3. Tutunul. Una dintre cauzele respirației urâte este fumatul. Produsele din tutun cresc riscul de apariție a bolilor gingivale și provoacă duhoare.
  4. Igiena. Când vă spălați dinții, particulele alimentare mici care se pot acumula și descompune încet provocând miros se elimină. Dacă periajul nu este regulat, se acumulează placa dentară. Această peliculă subțire de bacterii provoacă o inflamație a gingiilor numită parodontită. Rezultatul este un “miros putred” din gură.
  5. Diete. Programele de post pot, de asemenea, avea consecințe negative. Acest lucru se datorează descompunerii grăsimilor. Din cauza lipsei de carbohidrați, se eliberează cetone. Aceste substanțe au un miros pronunțat neplăcut de acetonă.
  6. Boli ale organelor ORL. Angina, laringita, amigdalita pot provoca o respirație urât mirositoare. Aceasta se datorează bacteriilor care se acumulează.
  7. Corpuri străine. Respirația rea ​​poate fi cauzată de un obiect străin în nas. Problema este deosebit de relevantă pentru copiii mici.
  8. Boli. Un miros putrid de la cavitatea bucală poate avertiza de boli grave. Insuficiența hepatică, tumorile maligne, inflamația cronică a stomacului și tulburările metabolice provoacă duhoare.
  9. Alveolita. Un miros neplăcut după extracția dintelui apare atunci când nu sunt respectate recomandările dentistului. Consumul alimentelor calde, igiena nesatisfăcătoare și alte cauze pot duce la inflamații după extracția unui dinte.

Tratamentul halitozei la adulți

O igienă bună este un modalitate importantă de a scăpa de respirația urâtă.

Dacă în procesul de spălare a dinților și a gingiilor nu se elimină toate resturile alimentare, atunci apar bacteriile ce provoacă halitoza. Dacă urmați o igienă bună însă aceasta nu dă rezultate, trebuie să căutați din alte motive. Consultația medicului stomatolog este necesară pentru a exclude alveolita, parodontita și alte boli ale cavității bucale.

Ca măsură preventivă, se recomandă să faceți o vizită la clinica stomatologică 1-2 ori pe an.

Pentru o respirație plăcută și dinți sănătoși, vizitați clinica Denta Vita.

Știm cum să vă dăruim un zâmbet frumos și proaspât!