Когда нужны зубные импланты?
Tehnologii moderne

Când sunt necesare implanturi dentare?

Instalarea unui implant dentar implică implantarea unui știft metalic în partea osoasă a maxilarului, pe care ulterior este fixată o coroană sau proteză. Această procedură stomatologică nu necesită șlefuirea dinților adiacenți, iar implanturile intraosoase vor servi mai mult de 20 de ani cu condiția vizitei medicului stomatolog fiecare 6 luni de zile.

Pentru unii oameni, implanturile dentare sunt o soluție pe care ei o aleg opțional dintre alte proceduri analogice, însă pentru alții implanturile sunt singura procedură posibilă.

Informație interesantă! Primele implanturi dentare din lume au fost instalate în Suedia în 1965.

Această intervenție este indicată atunci când pacientul suferă de:

  • pierderea unuia sau a mai multor dinți, indiferent de locația lor;
  • edentatie completă (absența tuturor dinților).

Important! Înainte de implantarea dentară, este necesar să tratați cavitatea bucală – să tratați dinții și sângerarea gingiilor.

Implanturi dentare: cum funcționează?

Un implant dentar este o construcție complexă cu mai multe componente, formată din mai multe părți. Primul pas către protezare este implantarea unui știft metalic steril în os, care va înlocui rădăcina.

Mediatorul dintre implant și coroană este un bont (titan, zirconiu) – partea construcției care iese deasupra gingiei. Bazele constitutive sunt conexate trainic folosind șuruburi care se înfileteaza cu o cheie dinamometrică la 30Nm.

Elementul care înlocuiește dintele pierdut este coroana. În funcție de calitatea coroanelor, se deosebesc următoarele tipuri de implanturi:

  1. Titan, caracterizat prin rezistență mare, ușurință, hipoalergenicitate.
  2. Zirconiu, a cărui estetică este foarte asemănătoare cu aspectul natural al dentiției/celorlalți dinți (până la posibilitatea selectării individuale a nuanței coroanei).

Argumentul real: argumente pro și contra implantării dentare

Avantajele înlocuirii dinților cu implanturi sunt evidente și includ:

  • posibilitatea restabilirii aspectului natural al dentiției;
  • evitarea deformațiilor dinților adiacenți;
  • nivelarea riscului de atrofie a osului maxilarului;
  • păstrarea esteticii gingiilor;
  • termen îndelungat de exploatare;
  • simplitatea îngrijirii implanturilor – curățarea obișnuită dimineața și seara este suficientă.

Implanturi dentare: dezavantaje

Dinții artificiali se integreză în 97% din cazuri. Cu toate acestea, în restul de 3%, are loc o respingere a implantului, acest lucru putând fi cauzat de:

  1. Boli sistemice ale organismului (HIV, hipertensiune arterială, diabet zaharat).
  2. Instalarea implantelor de calitate scăzută.
  3. Nerespectarea recomandărilor medicului în perioada de după implantare dentară (fumatul, consumul de alimente foarte solide, igiena orală necorespunzătoare).
  4. Eroare medicală.

Un alt dezavantaj al procedurii este costul ridicat al acesteia.

Clinica stomatologică Denta Vita abordează problema implantului dentar în mod complex. Nu doar garantăm o examinare minuțioasă și o selecție individuală a implanturilor pentru fiecare pacient individual, ci și achiziționăm exclusiv componente protetice originale, oferind recomandări clare în perioada post-implantare.

Implanturi dentare în Moldova: prețurile clinicii

Cât costă un implant dentar în Chișinău? Prețurile pentru implantare dentară în Chișinău sunt determinate individual pentru fiecare pacient și depind de calitatea implanturilor utilizate și de componentele acestora, de tipul și specificurile implantării și de volumul lucrărilor.

Mai aveți întrebări la care doriți sa primiți un răspuns? Adresați-le specialiștilor clinicii Denta Vita, contactându-ne folosind informația de contact de mai jos. Vizitați-ne, iar noi vă vom dărui un zâmbet sănătos și frumos!