Extracția măselelor de minte
Tratament

Extragerea măselelor de minte

Este obligatorie extracția?

Mulți pacienți întreabă: ”Este necesar să scot măseaua de minte, dacă nu doare?”. Răspunsul la aceasta întrebare poate fi dat doar de un medic stomatolog după ce va examina dinți, arcadele dentare și tomografia dentară. Indicațiile chirurgicale pentru extracția măselelor de minte sunt următoarele:

  1. Poziția atipică a cifrei opt.
  2. Indicații ortodontice
  3. Deteriorarea carioasă a măselei de minte
  4. Dezvoltarea pericoronaritei
  5. Prevenirea altor procese inflamatorii.

Extracția dinților de minte

Cum are loc extracția?

Extragerea dintilor de minte se face sub anestezie locală. Operația poate fi efectuată doar de un specialist cu experiență în stomatologie chirurgicală, iar în clinica Denta Vita lucrează astfel de specialiști.

Înainte de a scoate dintele de minte, chirurgul examinează tomograma computerizată, care îl ajută să determine protocolul optim al extragerii.

Clinica Denta Vita este dotată cu echipamente moderne (piezotom, fiziodispenser, centrifugă pentru prepararea PRF și APTF) ceea ce permite efectuarea acestei operații într-un mod cât mai puțin traumatic.

Perioada de reabilitare și vindecare

În funcție de complexitatea intervenției chirurgicale, perioada de reabilitare postoperatorie poate dura până la 7-10 zile, incluzând un curs de tratament antiinflamator, antibacterian, pansamente și indepartarea suturii.

Concluzie

Prin urmare, dacă doriți să preveniți problemele asociate cu măselele de minte, contactați imediat medicul pentru a determina cauza și algoritmul de tratament. Apelați și programați-vă pentru o consultație la specialiștii clinicii Denta Vita.

Abordăm individual problema fiecărui pacient, astfel încât putem spune cu încredere că știm cum vă putem ajuta să evitați durerea și deteriorarea suplimentară a sănătății dentare cauzată de erupția dintilor de minte.