Sinus-lifting: Ce este și când este necesar?
Tehnologii moderne

Sinus-lifting: Ce este și când este necesar?

Pentru implantarea dentară, este necesară o anumită masă de țesut osos. Atunci când masa existentă nu este îndeajuns, se efectuează operația sinus lifting sau ridicarea sinusurilor. Această procedură are ca scop formarea osului în regiunile laterale ale maxilarului superior. E o procedură relativ recentă în stomatologie, dar care a devenit extrem de populară la pacienți. Pacienții suportă ușor operația sinus-lifting (ridicarea membranei), și ea vă permite să începeți implantarea cât mai curând posibil.

Indicații și contraindicații

Operația de sinus-lifting vă permite să renunțați la proteze amovibile chiar și în cele mai dificile situații. Implanturile sunt implantate imediat în timpul operației de ridicare a sinusurilor, dacă a fost cel puțin 4 mm de os până la operație sau peste 6-9 luni după formarea osului, apoi pe implante sunt fixate coroanele.

Indicații ce determină recomandarea procedurii sunt:

  1. O cantitate mică de țesut osos pe segmentul maxilar alveolar datorită sinusurilor maxilare specifice.

Sinus-lifting în stomatologie este o procedură folosită des, cu toate acestea, există o serie de contraindicații, și anume:

  • sinuzita sau perioada de recuperare după tratament;
  • tumori ale țesuturilor înconjurătoare;
  • tratamentul cu radiații sau chimioterapie;

Deoarece plastica sinusală este o intervenție chirurgicală, orice slăbire semnificativă a organismului și reacțiile sale de protecție sunt de asemenea o contraindicație pentru procedura dată.

Datele protezelor

În unele cazuri, sinus-liftingul și implantarea sunt efectuate concomitent în cabinetul stomatologului, factorul decisiv fiind grosimea osului maxilar. Dacă există suficient os pentru a acoperi cel puțin jumătate din tija metalică, atunci ridicarea sinusurilor a maxilarului superior poate fi efectuată direct în timpul procesului de implantare. În alte cazuri, două operații separate sunt efectuate cu o diferență de câteva luni.

Posibilitatea implantării este determinată de medicul stomatolog. În unele cazuri, după o operație de sinus-lifting țesutul osos planificat nu este suficient, iar în timpul procesului de implantare, implantologul efectuează o a doua operație de sinus-lifting.

Cum se efectuază procedura?

În chirurgia dentară, se utilizează sinus-lifting deschis și închis. Ambele tipuri de proceduri sunt efectuate sub anestezie locală.

Sinus-lifting deschis se realizează când este o cantitate minimă de țesut osos propriu. În acest caz, medicul, cu ajutorul unor instrumente speciale separă atent membrana mucoasă care căptușește sinusul maxilar și creează o cavitate protejată în ea, pe care o umple cu material osteoplastic. Acest material va stimula creșterea oaselor în lunile următoare.

Sinus-lifting închis în timpul implantării dentare este realizat atunci când există o deficiență minimă de țesut (2-3 mm). Aceasta este o procedură minim invazivă. O cavitate pentru umplerea cu material osteoplastic este creată prin orificiul în care va fi instalat implantul, folosind un dispozitiv cu ultrasunete – un piezotom.

Sinus-lifting deschis și închis trebuie efectuate numai de către un chirurg-stomatolog cu experiență, care cunoaște bine anatomia și caracteristicile structurale ale maxilarului și ale feței.

Drept concluzie

Implantarea și ridicarea sinusurilor vă permit să restabiliți un zâmbet estetic chiar și în cazurile extrem de dificile. Înainte de apariția acestei tehnici, unii pacienți trebuiau să se mulțumească doar cu proteze și punți mobilizabile. Odată apărută posibilitatea creșterii osoase, orice contraindicații pentru instalarea implantelor au fost eliminate.

Dacă vă decideți să va montați un protez dentar, iar diagnosticul Dvs. recomandă o creștere osoasă preliminară, specialiștii Denta Vita sunt gata să vă ajute să soluționați această problemă. Pe parcursul anilor am acumulat suficientă experiență, iar clinica noastră este dotată cu toate instrumentele și aparatajul necesar (piezotom, fiziodispenser, centrifugă pentru prepararea PRF și APTF) pentru această procedură. Puteți fi sigur că toate lucrările vor fi efectuate în condiții absolut sterile. Apelați și înscrieți-vă la o consultație, iar noi vă vom ajuta să căpătați un volum osos suficient pentru protezele fixe și pentru restaurarea unui zâmbet ideal.