Ce este o proteză arcată dentară?
Tehnologii moderne

Ce este o proteză arcată dentară?

În cazul pierderii unei părți a danturii și a imposibilității instalării unei punți sau a unor implanturi, specialiștii clinicii noastre stomatologice recomandă pacienților proteze arcate care vor ajuta la o restabilire rapidă a funcției de masticatie.

Protezele arcate sunt construcții mobilizabile cu o bază metalică care imită relieful gingiei. Astfel de proteze arcate sunt atașate de dinții sănătoși cu crosete, coroane telescopice sau fixatoare și asigură distribuirea sarcinii masticatorii pe toți dinții.

În ce situație stomatologul recomandă o proteză arcată?

Protezele arcate dentare se recomandă pentru pacienții cu următoarele probleme:

  • defecte ale integrității dentiției în combinație cu imposibilitatea utilizării altor metode de protezare;
  • defecte terminale (distale), atât unilaterale, cât și bilaterale.

Producerea protezei arcate este o procedură meticuloasă, corectitudinea căreia va determina calitatea protezei, confortul purtării structurii, precum și funcționalitatea danturii restabilite. Din acest motiv, o proteză arcată trebuie să fie făcută de un specialist profesionist experimentat, precum sunt specialiștii calificați din echipa Denta Vita, care vor fi la dispoziția fiecăruia care va apela la serviciile lor.

Din păcate, sunt situații, în care chiar și atunci când pacientul își dorește mult aceasta, medicii centrului nostru pot refuza protezarea arcată dacă există o serie de contraindicații pentru procedură, inclusiv:

  • hipersensibilitatea individuală a corpului uman și reacții alergice la componentele protezei arcate;
  • boli sistemice acute ale pacientului și acutizarea patologiilor cronice;
  • inflamația țesuturilor din cavitatea bucală;
  • lipsa dinților de reper sau starea nesatisfăcătoare a lor pentru fixarea protezei.

Protezele arcate oferite de clinica DentaVita sunt de o calitate superioară și au o rezistență mărită la uzură. Abordăm cu seriozitate toate etapele protezării și, prin urmare, garantăm un rezultat pe termen lung.

Principalele tipuri de proteze arcate moderne

Acest tip de proteză diferă nu numai în ce privește materialul de fabricație, ci și prin metoda de fixare în cavitatea bucală. În funcție de tipul de modul de fixare a protezei arcate se disting:

  • proteză arcată pe clammere, în care construcția este fixată pe punctele de ancorare cu cârlige metalice;
  • proteza arcată pe atașamente este o construcție pe lacăte, complet invizibile din exterior;
  • proteza arcată pe coroanele telescopice cu coroane de fixare cu o cavitate în interior pentru fixarea pe bontul dintelui de reper.

Toate elementele protezei arcate trebuie să corespundă standardelor moderne de calitate. Pentru achiziționarea unei construcții cu adevărat de înaltă calitate, este important să contactați un specialist cu reputație, pentru aceasta vă sugerăm să programați o consultație cu un astfel de specialist în clinica noastră stomatologică.

Care sunt dezavantajele?

O proteză arcată pentru maxilarul superior sau inferior se remarcă prin fiabilitatea, stabilitatea, estetica dentară și absența problemelor cu dicția odată ce a fost instalată. În paralel cu aceasta, proteza arcată are mai multe dezavantaje semnificative, în special, costul ridicat în comparație cu alte construcții mobilizabile, disconfortul temporar în perioada de adaptare, vizibilitatea anumitor elemente metalice și imposibilitatea utilizării acesteia fără dinți de susținere.

Medicul stomatolog al clinicii Denta Vita vă poate comunica o informație mai detaliată vizând protezele arcate, datorită cunoștințelor și experienței extensive în domeniu pe care o deține pentru a efectua proteze de orice complexitate. Sunați-ne și programați-vă pentru o consultație la o oră comodă Dvs.