Ce este ortodonția în stomatologie?
Tehnologii moderne

Ce este ortodonția în stomatologie?

Astăzi, tratamentul ortodontic este o componentă importantă a stomatologiei, sarcina principală a căreia este de a corecta defectele în dezvoltarea dentiției și a scheletului maxilo-facial. Datorită denivelării poziiței dinților, aceștia sunt greu de curățat zilnic, de aceea sunt mai vulnerabili la o dezvoltare timpurie a cariilor și a parodontitelor.

Poziționarea atipică a dinților și oaselor maxilare crește stresul în timpul mestecatului, acest lucru cauzând dureri de cap sau sindromul articular temporomandibular. În plus, astfel de anomalii afectează negativ exteriorul unei persoane, ducând la apariția complexelor de inferioritate legate de aspectul exterior.

Din fericire, astăzi orișicine are posibilitatea să-și corecteze defectele de ocluzie vizitând cabinetul de ortodonție a clinicii ”Denta Vita”. Specialiștii profesioniști ai clinicii noastre sunt suficient de calificați pentru a determina cauzele adevărate ce au dus la dezvoltarea unei afecțiuni patologice și vor putea lua măsuri eficiente pentru a ameliora sănătatea cavității bucale și pentru a vă ajuta să obțineți un zâmbet de vis.

Când aveți nevoie de ajutorul unui ortodont?

Medicul ortodont determină necesitatea tratamentului și metodele de corecție. Stomatologul specialist în ortodonție va examina cavitatea bucală și va stabili un diagnostic în baza datelor anamnezei colectate de la pacient.

După aceea, ortodontul face amprentele dinților digitale sau clasice, realizează imaginile radiologice speciale, tomografia computerizată, măsurări biometrice și stabilește un plan de tratament, direcționat spre restabilirea sănătății danturii și a sistemului dento-maxilar în ansamblu.

Un medic ortodont va prescrie un tratament eficient în cazurile în care se constată:

  • ocluzie distală cu localizarea arcadei dentare superioare în fata, în raport cu arcada dentară inferioară;
  • ocluzie mezială cu proeminența dinților inferiori înainte;
  • ocluzie încrucișată, când este afectată dezvoltarea normală a uneia dintre părțile laterale ale oricărui maxilar;
  • ocluzie deschisă sau formarea unui decalaj între dinții superiori și inferiori;
  • deplasarea laterală a ocluziei;
  • prezența unor spații între dinți, așa-numitele diastema și treme;
  • dintii supranumerari;
  • dinti aglomerați;
  • atenția primară sau secundară (cu ajutorul tratamentului ortodontic, este posibilă crearea unui spațiu în dentiție sau păstrarea spațiului în dantură până la implantare sau eruperea dintelui inclus);

Denta Vita este o stomatologie inovațională, care oferă un tratament ortodontic de o complexitate variată pentru copii și adulți, la nivel înalt, ținând cont de caracteristicile individuale ale pacientului și de complexitatea patologiei ortodontice. În activitatea clinicii noastre abordăm individual problema fiecărui pacient. În activitatea noastră, respectăm principiul atenției la detalii, ceea ce ne ajută să asigurăm un zâmbet frumos și sănătos pentru mulți ani.

Cum se realizează tratamentul ortodontic?

Ajustarea poziției dinților și normalizarea funcționării mușchilor de masticatorii se face cu ajutorul instalării unor construcții ortodontice speciale, care exercită o presiune moderată asupra danturii și asupra întregului aparat dentoalveolar în ansamblu. Medicul-ortodont stomatolog al clinicii Denta Vita va determina cu exactitate cel mai eficient tratament pentru fiecare pacient în parte, ținând cont de complexitatea diagnosticului și de posibilitățile ce le oferă ortodonția modernă.

Ortodontul nostru, datorită experienței vaste și utilizării celor mai bune construcții ortodontice mobilizabile și nemobilizabile, va corecta defectele din rândul maxilarului în ansamblu și anomalii ale dinților individuali. Ortodonția în clinica stomatologică ”Denta Vita” întotdeauna înseamnă servicii de calitate la un cost accesibil. Oricine poate instala un aparat ortodontic din următoarele categorii:

1. Brecheți – construcții ortodontice obișnuite de tip fix, componente principale ale cărora sunt brecheții, arcurile, ligaturile și elastice ortodontice. Specialistul ortodont al clinicii poate selecta cu exactitate dispozitivele cu adevărat eficiente, care vor satisface așteptările și necesitățile pacientului. Iar stomatologul pediatru întotdeauna va propune un tratament competent înainte de instalarea brecheților.

2. Suporturile speciale de păstrare a spațiilor ca urmare a pierderii timpurii a unui dinte de lapte, sunt făcute în clinica noastră și sunt un tip de structuri fixe, folosite de ortodont, pentru copiii ce au o ocluzie în tranziție și care și-au pierdut timpuriu dinții de lapte și, prin urmare, a apărut necesitatea de a păstra spațiu liber pentru erupția viitoare a dinților permanenți.

3. Plăci mobilizabile, utilizate în ocluzia de lapte timpurie sau ocluzii mixte.

4. Fixatoare mobilizabile, pe care medicul ortodont le va prescrie pentru a menține spațiul dorit dintre dinți. Sunt îndepărtate cu ușurință atunci când pacientul trebuie să mănânce sau să-și curățe dinții.

Cel mai bun ortodont al clinicii noastre este întotdeauna gata să examineze pacienții și să le recomande o procedură justă de corectare a anomaliei dentoalveolare la orice vârstă. Pentru a contacta Centrul de Ortodontie Denta Vita, trebuie doar să ne contactați telefonic și sau faceți o programare.