Coroana integralceramica - un zâmbet frumos la orice vârstă
Tehnologii moderne

Coroana integralceramică – un zâmbet frumos la orice vârstă

Restaurarea unui dinte sau a întregei arcade dentare este o procedură responsabilă și necesară. Este foarte important să alegem corect nu doar clinica stomatologică, ci și materialele pentru protetică. Din fericire, tehnologiile moderne permit fabricarea protezelor pentru orce situatie cu folosirea materialelor variate. Dar, spre deosebire de metodele tradiționale, protezele ceramice fără metal sunt considerate cele mai avansate tehnologic.

Coroana din ceramică fără metal și avantajele sale

Tehnologia ceramicii dentare a apărut datorită dorinței pacienților de a avea proteze ce nu se deosebesc de dinții naturali. Coroanele din ceramică fără metal sunt ideale în acest sens, aceste coroane fiind disponibile și pe un cadru de zirconiu. Nu este de mirare că coroanele date se consideră a fi perfecte estetic în stomatologie. Ceramică monolita este un material din care se confectioneaza nu doar coroane, ci și fațete și punți dentare.

Coroana integralceramica va face ca dinții Dvs să devină atractivi iar zâmbetul frumos și natural. Alegând acest material, nu numai că obțineți un exterior estetic, ci ajutați la îmbunătățirea sănătății cavității bucale și a întregului organism, deoarece ceramica este absolut inofensivă – ea nu provoacă reacții alergice și modificări patologice la nivelul mucoasei bucale și este inertă fata de tractului gastro-intestinal. O coroană ceramică de înaltă calitate exclude apariția zonelor întunecate în regiunea de contact cu gingiile, cum se întâmplă deseori cu coroanele metalo-ceramice.

Absența metalului în proteză exclude apariția ulterioară a gustului metalic în cavitatea bucală a pacientului. În plus, coroana ceramică fără metal este superioară altor materiale datorită compatibilității cu țesuturile dentare și gingiile. Pacientul se obișnuiește rapid cu protezele noi, de parcă ar fi proprii.

Coroana din ceramică integrală: pro și contra

Avantajele acestei tehnologii inovative sunt numeroase, însă vom menționa doar cele principale. Restaurațiile cu coroane integralceramice au următoarele avantaje incontestabile:

 • ca aspect exterior coroana nu se deosebește de smalțul natural, deoarece nu are un cadru metalic și nu blochează lumina ce cade pe ea;
 • suprafață perfect lucidă și stabilă – exclude decolorarea și apariția în timp a plăcii dentare și a tartrului;
 • suprafața lucida din ceramică elimină necesitatea lustruirii periodice, spre deosebire de dinții restaurați cu materiale fotopolimere;
 • coeficientul de abraziune (șlefuire) al unei construcții ceramice dintr-o bucată (coroană sau fațetă) este foarte aproape de smalțul dinților (se abrazeaza aproape identic) – acest lucru nu permite dintelui antagonist să se deplaseze spre dintele restaurat, ca în cazul restaurării cu materiale fotopolimere datorită coeficientului sau crescut de abraziune;
 • nu provoacă modificări patogene în tractul gastro-intestinal, se adaptează perfect la mucoasele cavității bucale;
 • construcțiile pe bază de ceramică fără cadru metalic sunt ușoare și antialergice.
 • rezistența ridicată a materialului vă permite să instalați fațete sau coroane fără metale pe dinții frontali, fără șlefuirea semnificativă a dinților!!!
 • datorită faptului că pulpa dentară (nervul) este păstrat, după perioada de adaptare, sensibilitatea dintelui se restabilește.

Singurul dezavantaj pe care îl au coroanele din ceramică fără metal este un preț ușor ridicat. Însă sănătatea și bunăstarea Dvs. nu pot fi măsurate doar cu bani. Evaluând avantajele pe care le au coroana metalo-ceramică sau coroana din ceramică integrală, la sigur veți prefera tehnologiile avansate, deoarece aceste coroane vă vor servi mulți, mulți ani, fără să fie necesar să le inlocuiți. Cei peste 20 de ani de experiență au demonstrat în mod repetat acest lucru pacienților noștri fideli. Clinica stomatologică Denta Vita pune la dispoziție diverse materiale pentru realizarea proteticii, însă alegerea finala aparține pacienților.

Diferența între coroanele destinate dinților anteriori și celor masticatori

Atunci când propunem pacientului o anumită tehnologie, analizăm câțiva factori:

 • starea arcadelor dentare
 • sănătatea gingiilor și a mucoaselor cavității bucale
 • starea mușchilor masticatori și a articulației temporomandibulare;
 • reacții alergice – dacă au fost în anamneză;
 • ce își dorește pacientul și altele.

În special, ținând cont de sarcină, coroana din ceramică integrală este excelentă pentru dinții anteriori. Pentru dinții masticatori, experții recomandă instalarea protezelor sau coroanelor ceramice pe bază de dioxid de zirconiu. Proprietățile sale estetice și biologice nu se deosebesc de ceramica pură. Însă coroana ceramică pe cadru de zirconiu este mai durabilă.

Îngrijirea unor astfel de proteze nu se deosebește cu nimic de procedura obișnuită de igienă orală.

Coroana din ceramică integrală: etapele confecționării

Protezelor ceramice se produc cu ajutorul unui echipament tehnologic de top. Dinții sunt preparați cu ajutorul microscopului Karl Kaps cu mărire sporită. Pentru a obține o amprentă precisă, folosim scanerul intraoral Medit i500 sau materiale amprentare Vinilpolisiloxane de înaltă precizie. Se realizează un model 3D printat. Coroanele se confectioneaza in aparatul de frezat CAD/CAM, care asigură o frezare rapidă și precisă.

Durata de viață a coroanelor este de cel puțin 7-10 ani. Procedura de cimentare se realizează sub controlul microscopului folosind cimenturi moderne cu priza dublă, care vor asigura o fixare foarte bună, asigurând ermetizarea dintelui și vorevita dezvoltarea cariilor sub coroane.

Vă puteți programa la o consultație la Denta Vita online sau prin telefon. Adresați-vă acum, nu amanati vizita pe altă dată.