Brecheții Damon – de ce am ales acest produs pentru lucrările noastre
Tehnologii moderne

Brecheții Damon – de ce am ales acest produs pentru lucrările noastre

Doctor american Dr. Dwight Damon a revoluționat tratamentul ortodontic atunci când a inventat brecheții fără ligaturi Damon, care într-o perioadă scurtă de timp au început să se asocieze cu o corectare plăcută și confortabilă a dinților.

Specialiștilor clinicii noastre le pasă de pacienții lor, de aceea preferă să lucreze cu brecheți de înaltă calitate, folosind brecheți Damon în practica ortodontică. Sistemul modern Damon permite tratarea rapidă și fără o senzație de disconfort a defectelor de ocluzie, făcând zâmbetul unei persoane mai sănătos și mai frumos.

Principalele caracteristici ale Damon System

Brecheții fără ligaturi Damon au câteva particularități tehnologice prin care se deosebesc de sistemele obișnuite ale altor producători:

  • brecheți Damon nu necesită ligaturi, deoarece funcționalitatea lor este asigurată de un arc situat în slotul fiecărui sistem individual;
  • grație arcului special, construcția creează o presiune constantă, ceea ce contribuie la o îndreptare mai rapidă a dinților;
  • mecanismul fără ligaturi elimină disconfortul și face ca brecheții Damon să fie mai confortabil și plăcut de purtat.

Sistemul de brecheți Damon – o construcție inovatoare pentru alinierea dinților, ce elimină o mulțime de probleme care apar atunci când purtați modele traditionale de brecheti. Ortodontii clinicii noastre folosesc brecheți americani Damon, drept cele mai eficiente construcții care se potrivesc perfect pe toate tipurile de dinți, indiferent de mărimea și particularitățile lor de creștere.

Este demonstrat faptul că sistemul de brecheți Damon oferă garantat purtătorului său mai multe avantaje:

  • reducerea perioadei de corecție a zâmbetului cu un sfert în comparație cu purtarea brecheților obișnuiți;
  • exclude senzația de disconfortul după fixare (disconfortul asociat cu prezența tensiunii în gură este prezent după orice procedură ortodontică, însă atunci când se folosește sistemul brecheți Damon, disconfortul dispare după 1-2 zile);
  • reducerea la jumătate a frecvenței vizitelor la ortodont, datorită sistemului de auto-reglare.

Brecheți Damon : tipuri de brecheți

Există câteva tipuri principale de Damon, care se deosebesc printr-o estetică îmbunătățită și caracteristici funcționale, și anume:

1. Brecheți Damon Clear (estetici)- pentru un zâmbet adevărat de Hollywood. Sunt realizate dintr-un material policristalin special care are o serie de avantaje, în special, invizibilitatea scăzută pe dinți și rezistența la colorare cu coloranți alimentari. Singurul dezavantaj al brecheților Damon Clear este fiabiliatea redusă în comparație cu construcțiile metalice Damon.

2. Brecheți Damon 3 și Damon 3 mx sunt construcții robuste și fiabile din oțel inoxidabil de înaltă calitate. Au contururi ovale și nu se oxidează sub influența salivei sau a alimentelor. Principalul dezavantaj al unui astfel de sistem este aspectul lor metalic, însă pentru majoritatea clienților aceasta nu este o problemă!

3. Brecheți metalic Damon Q si Q2 este un sistem perfect care se remarcă prin dimensiuni mici, confortul sporit și un timp de terapie redus. Acești brecheți sunt construcții durabile la un cost accesibil, și sunt aleși de milioane de pacienți din centrele ortodontice de pe glob.

Pentru informații mai detaliate despre brecheți Damon, vă rugăm să contactați specialiștii clinicii noastre Denta Vita. Ortodontii cu experiență vor stabili rapid cauzele defectelor dentare ale pacientului și vor recomanda brecheții care se vor potrivi cel mai bine și la un preț avantajos.