Pierderea dinților - prevenirea și protezare
Afecțiuni dentare

Pierderea dinților – prevenirea și metodele de protezare

Cauzele pierderii dinților pot fi diferite. Deseori aceasta este o consecință a bolilor dentare sau cronice. Edentatia (pierderea dinților) poate aparea la orice vârstă și necesită abordări diferite ca tratament. Cel mai eficient mod de recuperare a funcțiilor pierdute și restabilirea aspectului estetic este protezarea. Tehnologia modernă de protezare dentară vă permite să corectați problema dinților lipsă chiar și în cazurile cele mai dificile.

Cauzele și prevenirea pierderii dinților

Pierderea chiar și a unui dinte duce la consecințe tangibile, inclusiv atrofie osoasă, migrația dinților și atrofia crestei alveolare, modifică ocluzia și afectează dicția. În copilărie pierderea dinților este fiziologică, dacă aceasta coincide cu normele stabilite. Dacă nu cunoașteți, atunci este necesar să contactați medicul stomatolog.

Cauzele pierderii dinților:

  • parodontita cronică și complicațiile cauzate de ea;
  • boli sistemice: diabet, osteoporoză, etc.;
  • deteriorarea mecanică: traumatisme și alimente dure;
  • încălcarea cerințelor de igienă și îngrijire orală;
  • consecințele tratamentului întârziat al cariei.

O vizită în timp util la dentist va preveni pierderea dinților.

Cum puteți opri pierderea dinților

Ca să nu ajungeți în situația în care căutați asistență stomatologică din motiv că vă cad dinții, trebuie să respectați regulat careva reguli simple:

  • periați-vă dinții în mod regulat și corect;
  • folosiți ața și clătiți gura după mese;
  • renunțați la fumat și alcool;
  • vizitați medicul stomatolog la fiecare 6 luni;
  • urmați recomandările medicului.

Pierderea dinților frontali poate duce la probleme de dicție, iar pierderea molarilor, care sunt necesari pentru masticatia corectă a alimentelor, poate duce la probleme gastrointestinale. Pierderea dinților la femei, ca și la bărbați, afectează negativ aspectul exterior datorită retragerii obrajilor, ceea ce întotdeauna este un motivator pentru un tratament urgent. Dacă ați pierdut un dinte, trebuie să contactați un specialist care va selecta metoda optimă de protezare.

Metode de protezare

Stomatologia în general și clinica Denta Vita în special oferă pacienților proteze dentare totale sau parțiale, realizate din materiale de înaltă calitate. Fiecare metodă are propriile sale caracteristici și este optimă pentru un pacient cu probleme specifice ale dentiției.

La Denta Vita vom efectua o examinare complexă a cavității bucale, iar protezele sunt selectate ținând cont de dorințele pacientului și de capacitățile tehnologice.

Proteze mobilizabile

Dintre protezele mobilizabile, cele mai frecvent folosite sunt placa și proteza arcată. Stomatologul-ortoped vă va informa despre cum sunt montate protezele dacă nu sunt dinți. Proteză poate fi menținută pe câmpul protetic prin efectul de „ventuză” sau prin aplicarea unui gel special de fixare. Dacă mai aveți propriii dvs. dinți care pot ține proteza, atunci ea se va fixa cu croește (cârlige) metalice sau albe din plastic.

Cea mai modernă versiune a unei construcții mobile este proteza arcată, în lipsa parțială a dinților. O parte considerabilă a construcției din plastic este înlocuită cu un arc metalic, această opțiune fiind mai compactă în cavitatea bucală și nu acoperă papilele gustative. Proteza arcată este fixată pe dinții rămași cu croșete de metal (clamere) sau cu ajutorul unor lacăte speciale (atașamente).

Proteze fixe

Punțile dentare fixe sunt instalate după pregătirea prealabilă a dinților existenți. În acest caz dinții sunt șlifuiți.

Pentru a restaura dantura, puteți pre-instala implanturi dentare, care înlocuiesc propriile rădăcini ale dinților și servesc ca suport pentru punți sau coroane.

Coroanele pot fi realizate din ceramică integrală e.Max sau cu cadru de zirconiu pentru proteze dentare în forma de punți, deoarece acestea sunt cele mai biocompatibile și estetice materiale.

Specialiștii clinicii Denta Vita vor efectua impecabil proteze dentare la Chișinău. Lucrăm cu echipamente moderne, folosind materiale certificate și oferim o garanție pentru serviciile noastre.